tiistai 28. kesäkuuta 2011

Oma tyylini




Omaa tyyliä on mielestäni hankala lähteä laittamaan mihinkään tiettyyn lokeroon. Itse olen ainaki innokas kokeilemaan uusia tyylejä. Minua saattaa innostaa kulttuurit tai saatan innostua vaikka jostain uudesta kappaleesta. Poimin paljon tyyliini mediasta se antaa hyvää infoa niin menneiden vuosien tyyliin kuin tämänkin päivän tyyleihin.
 Jos nyt olisi kuitenki valittava joku tyyli mikä kuvaisi itseäni niin nimeäisin sen sitten ehkä erikoiseskis tyyliksi. Tämä sen takia sillä ei ole mitään yhtä ja tiettyä kaavaa mitä noudattaisin.

Määrittelyjä omasta tyylistä;

Koulupukeutuminen
Koulussa pukeudun suhteellisen neutraalisti asiakkaiden takia,värit joita käytän on luonnon läheisiä ja vaatteiden materiaalit on mukavia,pehmeitä,joustavia. Meikin pidän hillittynä ja hiukset useimmiten kiinni,joskus auki.

Vapaa-ajan pukeutuminen;
Vapaalla on sitten helpompi kokeilla rohkeasti uusia tyylejä ja innostuksia. Mitä milloinkin,riippuu ihan päivästä. Hiuksiin on kiva myös silloin kokeilla uusia kampauksia ja meikkiin on kiva lisätä jotain uutta ja erilaista.

Korut ovat myös oivallinen lisä muokata vaatteita ja tuoda niihin lisää näyttävyyttä. Omistan itse aika paljonki koruja.

Oman tyylin määritteleminen on kyllä hieman hankalaa ja siksi tämäkin jää niin suppeaksi. Mutta tässä parhaiten miten saan sen selitettyä ja kerrottua :)

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Gyaru













Tässä tarkemmin kuvailtu tyyli joka kiinnosti minua itseäni.
..tietoa oli hieman hankala saada mutta tässä kaikki mitä onnistuin itse löytämään.



                                                     
                                                           GYARU



Gyaru  tai gal on japanilainen nuorisotyyli. Gyaru on japanin kielen translitterointi englannin sanasta gal, joka tarkoittaa tyttöä.Gyaru-tyyli syntyi 1990-luvun alussa, jolloin kogal-suuntaus oli muodissa nuorten lukiolaistyttöjen keskuudessa. He halusivat kapinoida valtavirtaa vastaan, ja he järkyttivät ihmisiä nostamalla koulupukujensa hameet mahdollisimman ylös ja pukeutumalla tarkoituksellisen provosoivasti. Tyyliin kuului mahdollisimman nuorelta näyttäminen. Löysät sukat olivat muotia. Mediassa lukiolaistytöt kuvattiin silti erilaisina: heillä oli pitkät hameet, saparot ja valkoiset polvisukat..Gyaru-tyyliin kuuluu tarkka ja huolellinen laittautuminen sekä trendikäs pukeutuminen, lisäksi useasti myös tekoripsien, tekokynsien tai värillisten piilolinssien käyttö,silmien on oltava hyvin suuret ja näyttävät,tekoripsiä laitetaan jopa alaripsiin. Gyaru-kulttuuriin kuuluvat läheisesti myös eurobeat-musiikin tahtiin tanssittava parapara-tanssi ja decoden, erilaisten tavaroiden koristelu. Vaatteet tähän tyyliin on tilattava Tokiosta tai jostain muualta kaukaa,sillä tähän tyyliin sopivia vaatteita on vaikea löytää Suomesta.. Gyarussa on tärkeää olla perillä viimeisimmästä muodista, jota esitellään erilaisten muotilehtien sivuilla.

Omasta mielestäni tämä tyyli on mielenkiintoinen ehkä siksi että tähän tyyliin pukeutuvat ihmiset näkevät niin suuren vaivan ulkonäkönsä eteen.

 Gyaru-tyyli on synnyttänyt uusia, erilaisia tapahtumia, lehtiä, sekä kauppoja. Vaikka tyyli välillä katosikin, on se nyt ottanut jalansijansa myös Suomessa yhä vahvemmin, ja myös pohjolassa järjestetään erilaisia gyaru-tapahtumia ja muotinäytöksiä,



Hiukset

Hiukset on oltava suuret,pitkät,mahdollisimman paksun näköiset.Usein siis tilataan klipsejä tai jotain muuta pituutta/paksuutta antavaa lisäkettä.
Useimmiten hiukset on todella tupeerattu ylhäältä ja kiharalla latvasta.Tässä tyylissä yleistä on myös vahva paksu,suora otsatukka. Värit ovat useimmiten luonnollsia.

Meikki

Meikkiin keskitetään hyvin paljon aikaa. On oltava pitkät ja tuuheat ripset. Sekä alhaalla että ylhäällä.
Silmien kokoa yritetään suurentaa mahdollisimman paljon,rispien ja suurentavien linssien avulla,myös valkoisella kajaalikynällä on paljon käyttöä ja vahvoilla mustilla rajauksilla
Poskille haetaan pehmeää,yeelnsä vaaleanpunaista sävyä,yeelnsä huulet on myös hyvin neutraalit.
Tekorusketus on myös kova sana.
On näytettävä mahdollisimman nuorelta
Tähän voisi myös lisätä,että kynnet on oltava myös hyvin koristellut ja pitkät.


Vaatetus

Vaatteita on tähän tyyliin vaikea löytää suomesta,sillä tämähän tukee japanilaista tyyliä. Vaatteet siis tilataan yleensä Tokiosta tai jostain muualta kaukaa.
Vaatteet on tyttömäisiä. Paljon ruusua,pitsiä. Väreinä vaaleanpunaista,mustaa,luonnonvärejä,mutta ei hirveästi räikeitä värejä.

Värit + vuodenajat

.

Kasvojen värit

Kasvojen omaa väriä tutkittaessa on hyvä seistä hyvin valaistun peilin edessä esimerkiksi kylpyhuoneessa ilman meikkiä.

Katso
    * mikä on hiustesi väri?
    * onko hiuksissa punertavuutta?
    * minkä väriset ovat silmäsi?
    * onko kasvosi iho sävyltään lämmin vai viileä?



Lämpimissä kasvoissa ihon pohjasävy on kellertävä ja viileissä iho on vaaleanpunertava. Kasvojen sävyn määrittelyssä voit tarkastaa asiaa myös ranteesi sisäpuolelta.
Tutki vaatteen myös vaatteen sävyt.
Kun ostat uutta puseroa, jakkua tai mekkoa, pidä uutta vaatetta lähellä kasvojasi. Silloin näet, millainen valo heijastuu vaatteesta ylös kasvoille. Muista myös että vaatekopeissa olevat lamput saattavat väärentää väriä,paras mahdollinen olisi luonnonvalo.

Oikea, sinulle sopiva väri saa
    * kasvosi hehkumaan,
    * silmät tulevat esille ja
    * mahdolliset rypyt ja juonteet eivät korostu.



Väärä väri saa sinut
    * näyttämään väsyneeltä,
    * ihosi näyttää epätasaiselta ja
    * juonteet ja rypyt korostuvat jne.


Vaatteen materiaalikin vaikuttaa!

Muista, että vaatteen materiaali ja sidos vaikuttavat todella paljon siihen, miten hyvin väri sopii sinulle. Pehmeässä villakankaassa joulunpunainen väri on lempeämpi kuin viskoosisatiinissa. Älä siis suoraan tyrmää tai kiittele jotain sävyä, jos et ole tutkinut eri kangas- ja neulosvaihtoehtoja.

Nosta sovitettava pusero, jakku tai mekko lähelle kasvojasi. Katso, hehkuvatko kasvosi kauniisti ja tulevatko silmäsi esille vai tekeekö vaate sinut väsähtäneen näköiseksi tai jopa vanhentaako se.

Vaaleille suomalaisille sopivat värit, joissa on sopivasti lämpöä, esimerkit löytyvät keväisestä luonnosta:

    * luonnonvaalea
    * lämmin punainen
    * persikka
    * aprikoosi
    * kellanvihreä
    * vesimeloni
    * koralli
    * lämmin turkoosi

Vaalealle suomalaiselle huonoja ovat kylmät sävyt, esimerkiksi:
    * puhdas valkoinen
    * musta
    * betoninharmaa
    * kylmä violetti

Brunetti-ihminen suosii syksyllä luonnossa näkyviä, murrettuja sävyjä, joissa on lämpöä, esimerkiksi:
    * kamelinruskea
    * havunvihreä
    * ruosteenruskea
    * tomaatinpunainen
    * lohenpunainen
    * mahonginruskea
    * oliivinvihreä

Lämmin brunetti latistuu mm. seuraavilla väreillä:
    * musta
    * paperinvalkoinen
    * kylmä violetti
    * kylmä turkoosi
    * smaragdinvihreä

Viileät tummat voivat pukea lähelle kasvojaan voimakkaita, selkeitä, jopa dramaattisia värejä, koska hänellä on itsellään voimakkaat sävyt:

    * musta
    * valkoinen
    * turkoosi
    * puhdas punainen
    * ruiskukansininen
    * smaragdinvihreä
    * limenvihreä
    * tumma kuninkaallinen purppura

Näissä murretuissa väreissä viileät ja tummat ei ole kauneimmillaan:

    * tomaatinpunainen
    * kahvinruskea
    * keltaisella taittuva beige
    * sinapinkeltainen




Kaiken tämän avulla ihmisen voi jakaa neljään eri lokeroon;



Kevätihminen

Kevätihmisen tunnistaa kuulaasta, miltei kalpeasta vaaleudesta. Hänen ihonvärinsä vivahtaa kultaan ja persikkaan, sinistä sävyä ei kevätihmisen ihosta löydy ollenkaan. Monet kevätihmiset punastelevat herkästi, mutta ruskettuvat nopeasti hennosta ihonväristä huolimatta. Kevätihmisten hiustenväri on yleensä vaalea, mutta tummiakin kevätihmisiä löytyy: heidänkin hiuksissaan on kuitenkin aina kullansävyinen hohde. Tämän vuodenajan ihmisillä on melko vaaleat silmät, joiden väriskaala vaihtelee laidasta laitaan. Kevätihmiselle sopivat parhaiten lämpimän vaaleat ja kirkkaat värit. Erityisesti hennot punasävyt ja valoisat vihreät saavat kevätihmisen hehkumaan, kultaiset ruskean sävyt antavat olemukseen hienostuneen vivahteen. Täysin vältettäviä värejä ovat musta ja kova valkoinen; yleensäkin kaikki tummat ja voimakkaat värit himmentävät kevätihmisen oman hehkun ja saavat hänet näyttämään kalpealta.

Kesäihminen

Kesäihmisille yhteistä on ihon sinertävä sävy ja hiusten tuhkanharmaaseen vivahtava hohde. Joidenkin kesäihmisten iho on maidonvaalea, toisten taas verevän punakka. Kaikkien kesäihmisten rusketus on kauniin pähkinänruskea. Yleensä tämän vuodenajan ihmiset ovat ahkeria sävyttämään hiuksiaan, jotka ovat yleensä ruskeat tai tuhkanvaaleat. Kesäihmisen silmät ovat tavallisesti siniset, mutta pähkinänruskeat silmätkään eivät ole harvinaisia. On hyvin tyypillistä, että kesäihmisellä silmän valkoinen osa on hyvin maitomainen, eikä se näin ollen muodosta jyrkkää kontrastia iiriksen kanssa. Yleistäen voisi todeta, että kesäihmiselle sopivat kaikki värit, jotka saavat muut näyttämään vaisuilta: viileät, jopa harmahtavat värit saavat tämän värityypin puhkeamaan kukkaansa. Ihon sinertävä perussävy näyttää upealta vadelmanpunaisen, savunsinisen ja viileän sitruunankeltaisen kanssa. Toisin kuin kevätihmisen, kesäihmisen tulee välttää kaikkia lämpimiä ja kellertäviä sävyjä.


Syksyihminen

Syksyihmiselle on suotu värejä omasta takaa jo synnyinlahjana: hänen ihonsa on kullankeltainen, hiukset punaiset tai punaruskeat ja silmät hyvin kirkkaat ja voimakkaan väriset. Syksyihmiset polttavat usein ihonsa herkästi, ja heillä on tuskin koskaan kasvoillaan luonnollista - muusta kuin palamisesta- johtuvaa punoitusta. Syksyihmisen olemuksesta huokuu lämmin hohde, joka mahdollistaa verrattain suuren muuntautumiskyvyn värien suhteen. Kaikki kullanhohtoiset sävyt sopivat syksyihmiselle mainiosti, samoin jadenvihreä, tumma turkoosi ja punertavan siniset värit. He ovat myös edukseen hehkuvassa oranssissa ja punertavan ruskeissa sävyissä; sen sijaan kaikki vaaleanpunaisen sävyt on syksyihmisen kierrettävä kaukaa. Vaisun aneemiseksi syksyihmisen tekee myös kesäihmiselle sopiva harmaanruskea, jota on myös syytä välttää. Erityisesti syksyihmiset alkavat hehkua pukeutuessaan sinapinkeltaiseen ja petroliin, jotka sopivat vain harvoille.

Talvi-ihminen

Talvi-ihmisen luonnollisia värejä kuvaa parhaiten yksi sana: dramaattinen. Näillä ihmisillä on luonnostaan vahvat kontrastit ihon, hiusten ja silmien välillä. Usein iho on hyvin vaalea, hiukset puolestaan hyvin tummat ja silmät jäänkirkkaat -niistä ei löydy kesäihmisen silmille ominaista maitomaisuutta. Voimakkaista väreistä huolimatta talvi-ihmisen väriskaalasta ei löydy lämpimiä sävyjä, vaan viileät sävyt hallitsevat ihoa, hiuksia ja silmiä. Kirkkaat ja rohkeat värit ovat valttia talvi-ihmisen pukeutumisessakin: lumivalkoinen ja syvä musta näyttävät hyviltä vain talvi-ihmisen yllä, voimakkaat punaiset ja fuksian sävyt sopivat loistavasti tälle värityypille. Talvi-ihmisen kannattaa välttää haalistuneita ja kellertäviä sävyjä -pastelliväreistäkin hänelle käyvät vain jäänkirkkaat ja vaaleat sävyt. Erityisen vaikuttavalta talvi-ihminen näyttää pukeutuessaan syvimpään mahdolliseen siniseen.

Vartalot

VARTALON MUOTOJA JA NIIDEN PLUSSAT JA MIINUKSET

Ihmisiä on vaikka kuinka erinmuotoisia,kokosia,pituisia yms.
Jokainen ihminen toivoisi omistavansa ihannevartalon,kuten tiimalasivartalon. Valitettavasti siihen vaikuttaa niin monet seikat että sellaista ei saisi vaikka tahtoisi.
Onneksi voimme vaikuttaa myös tähän asiaan,vaatteiden valinnalla,hiuksilla ja väreillä.

Tässä muutama esimerkki siitä millaisia vartaloita on ja miten niitä on parasta lähtee muokkaamaan,niin että korotettaisiin sen varatlotyypin parhaita puolia ja peitettäisiin ne huonot puolet.

1. Suora

Suoranmuotoisessa vartalossa ei siis ole muotoja,kaikki kuten hartiat lantio,menevät samassa linjassa eikä vyötärökään korostu juuri ollenkaan.
Vinkkejä niiden muuttamiseksi on;
-Tärkein kohta olisi ehkä vyötörö jota lähdettäisin muokkaamaan,sitä voi muokata seuraavasti; Tiukalla yläosalla ja muhkealla alaosalla,voi myös lisätä runsaiutta ylös,esim.huvilla
-Takkina kannattaa olla myös a-mallinen takki,taikka takki jossa on vyö vyötärön kohdalla ja suurehkot helmat

Välttämiseen;
- Olkapäille keskitettyä painoa,kuten vaatteet jossa on olkatoppaukset
-Kapeat hameet ja tiukat farkut ovat myös pahasta.

2. Pyöreä

Yleensä lyhyt ihminen nimetään pyöreäksi jolla on hieman ylipainoa. Siihen vaikuttaa vatsan,käsien,reisien,takamuksen pyöreys sekä isot rinnat. Tällaisessa vartalotyypissä ei myöskään ole vyötäröä ollenkaan. Vartalo on enemmän tasapaksu,pehmeä.
Vinkkejä niiden muuttamiseksi on;
- On pukeuduttava suhteellisen löysiin vaatteisiin,mutta on huomioitava ettei vaatteet ole liian suuria ja roiku päällä
-Vyötärön peittäviä yläosia
-Housuissa suorat lahkeet,sekä suorat hameet ovat hyvästä.

Välttämiseen;
-Pallokuviolla varustetut paidat
-Poikkiraitaiset paidat
-Yleensäkkin suuria kuvoita paidoissa
-Lyhyet jakut
-Rintataskut,ettei korosta jo valmiiksi suuria rintoja
-Kireät topit,joissa kädet pääsevät valloilleen


3.Tiimalasi

Ja tämä ihannevartaloksi leimattu tiimalasi. Vyötärö on siis kapea ja hartiat ja lantio ovat samassa linjassa,tai jopa lantio hieman leveämpi,korostaen tiimalasimaisuutta.Takapuoli ja povi myös korostuneita.
Vinkkejä niiden muuttamiseksi on;
-Kellomaiset hameet
-Tiukka yläosa,eikä liian pitkä vaan lantio mittaan.
-Leveälahkeiset housut
-Paidoissa kaula-aukot jotka meneväöt harteille

Välttämiseen;
-Isot säkkimäiset yläosat

Kasvot

Ovaalit kasvot


Jokainen ihminenhän haluisi omistaa ovaalin muotoiset kasvot.
Ne ovat neutraalit eikä niitä voi juurikaan korostaa taikka lieventää.Toki löytyy muutamia seikkoja miten niitä voi korostaa; kuten laittamalla hiukset tiukasti kiinni ponnarille taikka siten että otsatukka on pitkä ja latvoja on käännetty hieman ssisäänpäin.

. Päärynänmuotoiset kasvot


Tällaisissa kasvoilla siis leukaperä ja posket ovat leveämmät kuin otsa.

 Niitä voi korostaa esim;
-kampauksella joka on tiukka ylhäältä ja vaikka auki alhaalta,että se tuo lisää massaa alas.
-ihan lyhyellä hiusmallilla.
-pienehköillä silmälaseillä,jotka eivät levennä kasvoja ylhäältä.
-poolopaidalla
-isoilla pyöreillä korviksilla

Peittämiseksi;
-Hiusmalli leikattu tai kampauksena sellainen että päälaella on enemmän massaa kuin alhaalla
-Leveillä silmälaseilla
-v-aukkoisella paidalla

. Sydämmen muotoiset kasvot

Näilläkin kasvonmuodoilla on omat erikoiset piirteensä, nämä kasvot ovat;
-matalammat kuin ovaaliset kasvot
-leuka on hyvin kapea
-otsa on lyhyt ja leveähkö
-kasvot ylipäänsä ovat sirommat ja pienemmät mitä yleensä,taikka muu vartalo.

  Jos haluaa lähteä korostamaan sydämmenmuotoisia kasvoja silloin kannattaa ottaa hiuksissa huomioon  ainakin nämä seikat: 

-Porrastettu polkka
-Ei otsahiuksia
-Ulospäin taivutetut latvat
-Tyvikohotusta
-V-aukko paidassa
-Riippuvat kaula-ja korvakorut

Jos haluaa häivyttää/pehmentää sydämmenmuotoisia kasvoja sillon on otettava huomioon nämä seikat;
-Otsahiukset,revityt
-permanentti,minkä painopiste muodostuu leikalinjaan
-pyöreät sekä suurehkot korvikset
-poolopaidat
-''pannat'' kaulassa,pantamaiset korut
 
 +

Neliönmuotoiset kasvot


Neliönmalliset kasvot ovat aikalailla tasapaksut. Leukaperä on myös tässä vahva,mutta silloin on myös otsa vahva. Hiusrajakin vaikuttaa suuresti siihen onko se ylhäältäkin neliömäinen vai meneekö se jopa päärynänmallisiin kasvoihin.
Näitäkin kasvoja voi kuitenkin korostaa;
-Suoralla bobilla joka loppuu leukalinjaan
-Kaula-aukolla joka on myös neliönmallinen,siis hieman avara
-Kampauksella joka on vedetty taakse päin
-Kulmikkailla silmälaseilla

Häivytykseksi;
-Muhkea kampaus ( kihara kampaus )
-Hiukset jotka on rikottu etulinjasta hieman pyöreämmäksi
-Hiukset sivujakauksella
-''Kissamaisilla'' silmälaseilla
Loput voi sitten tehdä meikillä,kuten poskipunalla pyöreämmät tai kapeammat kasvot,korostuksilla yms.


Muita ajatuksia...

Kasvomme hallitsevat suurinta osaa elämäämme. Nehän on jatkuvasti näkyvillä,niistä täytyisi tuoda parhaimmat puolet esiin ja peittää siten huonot puolet. Kasvojen muotoon voimme vaikuttaa hiusten,meikin ja väri valintojen avulla,myös silmälasit vaikuttavat paljon. Hiusten mallilla voi korostaa ja siten taas peittää kasvojen muotoa yllätävänkin paljon. Sitten taas alueet joihin ei voi hiuksilla vaikuttaa,niin meikki on niissä suurin tekijä,korostuksilla kuten korostuskynällä voi muokata paljonkin,esim. Nenää,poskipäitä,otsaa,leukaa,huulia,lähestulkoon siis mitä vain.Niitäki on osattava vain käyttää. Myös värit on valittava hyvin,liian tumma meikkivoide voi taas tehdä raskaat ja vanhan näköiset kasvot,kun taas oikean värinen meikkivoide tuo hehkua ja luonnollisuutta,raikkautta kasvoihin. Luomiväreillä voi taas korostaa silmiä,niiden väriä ja kokoa.
 Jos ihminen omistaa silmälasit,on myös silloin tärkeä huomioida kokonaisuutta,onko kulmikkaat kasvot,pyöreät,sopiiko silloin siis pyöreät tai kulmikkaat lasit? Niillä saa muokattua hyvin paljon kasvoja ja myös siksi että ne ovat hyvin huomiota herättävät yleensä. Mutta jos niin ei tahdo onhan myös vaihtoehtona valita huomaamattomat,sangattomat lasit,silloin ei tarvitse miettiä värejä,jotka soveltuvat ihon/hiusten väriin.